L-glütsiin on orgaaniline keemiline ühend, mis kuulub endogeensete aminohapete rühma. Vaatamata asjaolule, et see on struktuurilt väikseim aminohape (külgahelas on ainult üks vesinikuaatom), mängib see meie keha toimimises väga olulist rolli. See on valgu aminohape, mis loob valgu struktuure (nt kollageeni), kuid toimib ka kesknärvisüsteemi neurotransmitterina. Glütsiin osaleb DNA, fosfolipiidide ja kollageeni tootmises ning sellel on oluline mõju ka ATP (adenosiintrifosfaat) vabanemisel, mis sisaldavad kõrge energiaga sidemeid, mis on vajalikud kõigi eluprotsesside jaoks.
Omadused:
Kasutamisjuhend | Lisage 1 g (1 lusikas) 100–150 ml vette või mahla. Palun kasutage pakendis olevat mõõtetopsi (1 ml). Soovitatav on seda võtta 30 minutit enne sööki. |
Koostis | Nutrition Facts: Servings per container: 200 Serving size: 1g Ingredients: L-glycine. Product may contain milk (including lactose), soybeans, peanuts, other nuts, sesame seeds, cereals containing gluten, eggs, crustaceans, fish. |
A.H. Tammsaare tee 89
E-R: 11-19
L: suletud
P: suletud